Helena Araújo

helena-araujo.com
@helena_araujo_b

Braziliaanse performancekunstenaar Helena Araújo onderzoekt haar roots en haar eigen, pure essentie in de vorm van intense, emotionele performances met een transformerende en rauwe uitvoering.

Op V-Fest kan je genieten van de spetterende performance My gentle wild squirts. Een stuk dat speelt met dans, theater, poëzie en performance. Helena daagt zichzelf uit om de volle kracht uit haar vrouwelijkheid te halen: haar vulva een stem te geven en te laten spreken en schreeuwen over kwetsbaarheid, kinks, kracht en gevoeligheid. My gentle wild squirts laat alles er uit wat er uit moet, deze stem zal niet langer de mond gesnoerd worden! Deze performance voert ze uit met haar Goddess Karina Villafan en sound designer Marnix van Soom.

Image of Helena Araújo

Shannon Soundquist

antjemeichsner
@shannon_soundquist

Shannon Soundquist (Antje Meichsner) is een geluidskunstenaar, kunstfilmmaker en radiomaker uit Dresden, Duitsland. Ze werkt conceptueel met geluid, tekst, grafiek en typografie. Haar werk focust zich op de deconstructie en reconstructie van taal.

Speciaal voor V-Fest maakt zij een stuk over schaamte. “In de Duitse taal betekent het woord "Scham", schaamte. Maar het is ook het woord voor de vrouwelijke ‘schaamstreek’. Dit plaatst iedereen met een vulva in beginsel in een plaats van repressie. Zijn er nuttige en misschien zelfs positieve aspecten van schaamte? Hoe kunnen we de kracht van schaamte terugpakken; reclaimen?” Met deze vragen gaat Shannon Soundquist het muzikale onderzoek aan.

Image of Shannon Soundquist
Tomaš Lumpe

Maja Irene Bolier

majairenebolier
@maja.irene.bolier

Maja Irene Bolier is een Nederlands/Australische kunstenaar. Ze werkt met film, installatie, collage, schrijven en performance. Haar werk is een verkenning van verlangen, identiteit en vervormde sensualiteit verpletterd onder het gewicht van halfvergeten jeugdherinneringen.

Maja exposeert 17 november collagewerk en draagt voor uit haar laatste publicaties.

De collages van Maja Irene Bolier zijn een viering van de menselijke vorm, verstrengeld met de natuurlijke wereld. Erotische foto's worden verweven met natuurfoto's, waardoor kleurrijke en exotische nieuwe composities ontstaan. Lichamen worden gefragmenteerd, ledematen verstrengeld, het gevoel van vele handen... waar eindigt de ene vorm en begint de andere?

Image of Maja Irene Bolier

Karlijn de Groot

youtube/Karlijn Onlijn
@karlijn_onlijn

I hope you like pink…! Karlijn de Groot is video- en performancekunstenaar en werkt geïnspireerd door V-Fest aan een nieuwe videoperformance. Een persoonlijke lichaams-beschouwing die het ergens houdt tussen een goochelshow, een reisprogramma en een middagje springkussen met Dali en Gaudi. Een absurdistische, positieve zoektocht naar een connectie met haar lichaam zoals ze die nooit geleerd heeft goed te leggen. Dus legt ze die zelf.

Karlijn de Groot is DIY reiziger en ontdekker en werkt met thema’s als seksisme, racisme, activisme en het milieu.

Image of Karlijn de Groot

Kutjeskracht

@kutjeskracht

Anne Exoo is het creatieve brein achter Kutjeskracht. Speciaal voor V-Fest komt ze een uniek en supergelimiteerd festivalshirt voor jullie live zeefdrukken! Die kan je onder het genot van een drankje bij haar komen kopen voor een perzik-zacht prijsje! Wees snel, er zijn er maar weinig en -net zoals vulva’s- is elk shirt uniek. Naast dit speciale design neemt ze ook nog andere producten voor jullie mee uit haar sprankelende, handgemaakte collectie vol Kutjeskracht. Haal die flappen tevoorschijn en kom vooral bij haar langs!

Image of Kutjeskracht

Leonie Schepers

leonieschepers
@leonie_potatoparty

Leonie Schepers is een beeldend kunstenaar die de groeiende relatie met haar lichaam vast heeft gelegd in getufte wandkleden. Leonie is -net als veel andere mensen met een baarmoeder- opgegroeid met het idee dat menstruatie iets is waar je je voor moet schamen, iets dat je moet verstoppen, iets wat niet zichtbaar mag zijn. In het proces van verbinding zoeken met het lichaam leerde ze de verschillende hormonale fases van haar cyclus te herkennen en bouwde er een band mee op. Het menstrueren leerde haar hoe dit deel van haar lichaam werkte en ze begon het te zien als iets dat je kan en mag vieren. Leonie exposeert vanavond groot en klein werk waar vrolijkheid en kleur -als een nieuw gevonden vrijheid- eruit en vanaf spat!

Image of Leonie Schepers

Lydia Dommering

@lmjd.art

“Kritische verslagen van het alledaagse om de vanzelfsprekendheid der dingen uit te dagen. Liefst in rijm, maar beeld is ook fijn. Ongeacht vorm, vanavond draait het om één ding: de vagijn. Van pussy naar poëzie, dat alleen al maakt me blij, maar daar blijft het niet bij - de medische wetenschap betrek ik er vanavond ook bij.”

Spoken word artiest, vormgever en gedreven hobby-researcher Lydia draagt voor uit eigen werk en geeft een lezing over het mysterie van de clitoris. Pay attention, patriarchy!

Image of Lydia Dommering

Flux Wildly

youtube/Flux Wildly
@fluxxwildly

Levi van Huijgevoort is een live action painter uit Tilburg, met als huidige thuisbasis Dresden waar hij zich heeft ontpopt als Flux Wildly.

In combinatie met een persoonlijke mixtape aan muziek -extatisch en punkrock- creëert hij live werk op locatie sinds 2007. Met pastel en houtskool in beide handen ontstaat een beeld dat samengaat met muziek en beweging in een vlotte, bijna ritualistische dans.

Voor V-Fest bereid hij een speciale performance voor, sinds 4 jaar voor het eerst weer live in zijn hometown Tilburg. Bereid je voor om opgeslokt te worden door een visueel verhaal dat zich live voor je ogen ontvouwt!

Image of Flux Wildly
Bilderfeld

DJ SPACE!BOY!

@deejayspaceboy

Deze set wordt echt super QUT!

V-Fest wordt afgesloten met een echte QUT set: Queer Uniting Tunes van DJ SPACE!BOY! Deze dj, kunstenaar en radiomaker uit Eindhoven, bekend van RaRaRadio en PlugIn City, brengt je de beste, rauwste en meest juicy queer dancetracks.

Image of DJ SPACE!BOY!

Janine Ensslin

@nickj.swarth

Janine Ensslin, de ideale gastvrouw voor alle denkbare gelegenheden. Van evenement tot privéfeest tot V-Fest. Janine staat garant voor een personal touch! Wel een touch met consent, natuurlijk. Janine opent V-Fest zoals alleen zij dat kan en zal de hele avond elke artiest op een zilveren blaadje presenteren.

Image of Janine Ensslin

ReclaimNL

@reclaimnl

Tijdens V-Fest is ReclaimNL aanwezig om alle bezoekers zich comfortabel en relaxt te laten voelen. Zie ze als een soort Safe Space Guardians, zij zullen herkenbaar aanwezig zijn en zijn er voor jou als je je gedachten of ervaringen wilt delen over (seksuele) intimidatie, grensoverschrijdend gedrag of gewoon even wilt kletsen. V-Fest en de Krakers Tilburg waarborgen samen met hen jouw veiligheid en comfort, maar mocht er toch iets gebeuren waar je je onprettig bij voelt dan is ReclaimNL er natuurlijk ook voor je, dan bekijken met samen met jou wat we er aan kunnen doen.

ReclaimNL zet zich in tegen seksuele intimidatie in Nederland. Iets wat is begonnen vanuit een frustratie, omdat dat er nog teveel mensen zijn die zich onveilig voelen op straat. Van een podcast over femicide tot stickers tegen straatintimidatie: ReclaimNL bedenkt hoofdzakelijk campagnes voor bewustzijn en zichtbaarheid en zij hopen dan ook dat ze hier in de komende jaren steeds meer bekendheid in zullen krijgen, zodat instanties weten dat ze bij hen terecht kunnen om misstanden aan te pakken op een creatieve maar vooral impactvolle manier. Volg deze geweldige activisten op Instagram @ReclaimNL en stuur ze gerust een dm voor eventuele vragen, samenwerking of als jij natuurlijk ook gratis stickers wilt!

Image of ReclaimNL